Configuratie mailbox in Mac Mail (Yosemite)

Hieronder vindt u informatie over hoe u een e-mail adres kunt toevoegen aan Mac Mail (Yosemite).
De instellingen voor andere MacOS en/of Mac Mail versies komen nagenoeg overeen.
Bij het toevoegen van het e-mail adres aan Mac Mail kunt u kiezen tussen het IMAP en POP3 protocol.
Klik hier voor informatie over het verschil tussen het IMAP en POP3 protocol.

Open Mac Mail

Klik op Mail -> Voorkeuren

Klik op Accounts -> Account toevoegen

Selecteer "Voeg andere Mail-account toe" en klik op doorgaan

Opties:

Volledige naam: Uw eigen naam
E-mailadres: Het e-mail adres
Wachtwoord: Het wachtwoord van de mailbox

Klik op Maak aan

Na enige tijd ziet u de melding dat de account handmatig geconfigureerd moet worden.

Klik op Volgende

Opties:

Type account: Kies voor POP3 of Imap
Server inkomende post: webxxx.your-webhost.nl (vervang xxx met de eerste drie cijfers van de gebruikersnaam van uw control panel)
Gebruikersnaam: Het e-mail adres
Wachtwoord: Het wachtwoord van de mailbox

Let op: er zijn enkele uitzonderingen voor de inkomende en uitgaande mailserver, zie onderaan deze tutorial.

Klik op Volgende

Opties:

SMTP-server: webxxx.your-webhost.nl (vervang xxx met de eerste drie cijfers van de gebruikersnaam van uw control panel)
Gebruikersnaam: Het e-mail adres
Wachtwoord: Het wachtwoord van de mailbox

Let op: er zijn enkele uitzonderingen voor de inkomende en uitgaande mailserver, zie onderaan deze tutorial.

Klik op Maak aan

De mailbox is nu aangemaakt, maar de instellingen van de mailbox moeten nog worden gewijzigd.

Klik op Mail -> Voorkeuren

Klik op Accounts -> Geavanceerd

Opties:

Detecteer en update account instellingen automatisch: Uitvinken
Poort: 995
Gebruik SSL: Aanvinken
Identiteitscontrole: Wachtwoord

Sla de instellingen op door het huidige scherm te sluiten.

Klik op bewaar

Klik op Mail -> Voorkeuren

Klik op Accounts -> Account informatie

Klik op Server uitgaande e-mail (SMTP) en selecteer Wijzig SMTP serverlijst

Klik op geavanceerd

Opties:

Detecteer en update account instellingen automatisch: Uitvinken
Poort: 465
Gebruik SSL: Aanvinken
Identiteitscontrole: Wachtwoord
Gebruikersnaam: Het e-mail adres
Wachtwoord: Het wachtwoord van de mailbox

Klik op OK

De mailbox is nu geconfigureerd in Mac Mail!

In de bovenstaande tutorial is een POP3 mailbox geconfigureerd.
Indien u een Imap account wilt aanmaken dan moet u bij type account Impap selecteren en poort 993 in plaats van poort 995 gebruiken.