Configuratie mailbox in Mac Mail (Big Sur)

Hieronder vindt u informatie over hoe u een e-mail adres kunt toevoegen aan Mac Mail (Big Sur).
De instellingen voor andere MacOS en/of Mac Mail versies komen nagenoeg overeen.
Bij het toevoegen van het e-mail adres aan Mac Mail kunt u kiezen tussen het IMAP en POP3 protocol.
Klik hier voor informatie over het verschil tussen het IMAP en POP3 protocol.

Open Mac Mail

Klik op Mail -> Voeg account toe -> Andere Mail account

Opties:

Naam: Uw eigen naam
E-mailadres: Het e-mail adres
Wachtwoord: Het wachtwoord van het e-mail adres

Klik op Log in

Mac Mail probeert nu het e-mail adres automatisch te configureren.
Er komt nu een foutmelding over de configuratie van het e-mail adres.

Opties:

E-mailadres: Het e-mail adres
Gebruikersnaam: Het e-mail adres
Wachtwoord: Het wachtwoord van het e-mail adres
Type account: Kies voor POP3 of Imap
Server inkomende e-mail: webxxx.your-webhost.nl (vervang xxx met de eerste drie cijfers van de gebruikersnaam van uw control panel)
Server uitgaande e-mail: webxxx.your-webhost.nl (vervang xxx met de eerste drie cijfers van de gebruikersnaam van uw control panel)

Let op: er zijn enkele uitzonderingen voor de inkomende en uitgaande mailserver, zie onderaan deze tutorial.

Klik op Log in

Opties:

Mail: Activeren
Notities: Niet activeren

Klik op Gereed

Het e-mail adres is nu toegevoegd aan Mac Mail!