Configuratie mailbox in Mac Mail

Hieronder vindt u informatie over hoe u een e-mail adres kunt toevoegen aan Mac Mail.
Let op: er zijn handleidingen voor nieuwere MacOS versies beschikbaar.
Bij het toevoegen van het e-mail adres aan Mac Mail kunt u kiezen tussen het IMAP en POP3 protocol.
Klik hier voor informatie over het verschil tussen het IMAP en POP3 protocol.

Open Mac Mail

Klik op Archief -> Account toevoegen

Opties:

Volledige naam: Uw eigen naam
E-mailadres: Het e-mail adres
Wachtwoord: Het wachtwoord van de mailbox

Klik op Ga door

Mac Mail probeert nu de mail account automatisch te configureren.
Er komt nu een foutmelding met betrekking tot het SSL certificaat van de mailserver.
Omdat de inkomende en uitgaande mailserver in de volgende stappen worden gewijzigd,
kunt u deze melding negeren!

Klik op Verbind

Opties:

Type account: Kies voor POP3 of Imap
Beschrijving: optioneel
Server inkomende post: webxxx.your-webhost.nl (vervang xxx met de eerste drie cijfers van de gebruikersnaam van uw control panel)
Gebruikersnaam: Het e-mail adres
Wachtwoord: Het wachtwoord van de mailbox

Let op: er zijn enkele uitzonderingen voor de inkomende en uitgaande mailserver, zie onderaan deze tutorial.

Klik op Ga door

Opties:

Beschrijving: Optioneel
Server uitgaande post: webxxx.your-webhost.nl (vervang xxx met de eerste drie cijfers van de gebruikersnaam van uw control panel)
Gebruik alleen deze server: Aanvinken
Gebruik indentiteits controle: Aanvinken

Let op: er zijn enkele uitzonderingen voor de inkomende en uitgaande mailserver, zie onderaan deze tutorial.

Klik op Ga door

Nu ziet u een overzicht van de instellingen van de mailbox.

Opties:

Gebruik account online: Aanvinken

Klik op Maak aan

De mailbox is nu geconfigureerd in Mac Mail!