Configuratie mailbox in Outlook 2016

Hieronder vindt u informatie over hoe u een mailbox kunt toevoegen aan Outlook 2016.

Open Outlook 2016

Klik op Bestand

Klik op Account toevoegen

Selecteer "Handmatige instelling of extra servertypen" -> Klik op volgende

Selecteer POP of IMAP -> Klik op volgende

Opties:

Naam: Uw eigen naam
E-Mailadres: Het e-mail adres

Type Account: POP3 of IMAP
Server voor inkomende e-mail: webxxx.your-webhost.nl (vervang xxx met de eerste drie cijfers van de gebruikersnaam van uw control panel)
Server voor uitgaande e-mail (SMTP): webxxx.your-webhost.nl (vervang xxx met de eerste drie cijfers van de gebruikersnaam van uw control panel)

Let op: er zijn enkele uitzonderingen voor de inkomende en uitgaande mailserver, zie onderaan deze tutorial.

Aanmeldingsgegevens:

Gebruikersnaam: Het e-mail adres
Wachtwoord: Het wachtwoord van de mailbox

Klik op Meer instellingen ... -> Server voor uitgaande e-mail

Opties:

Voor de server voor uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist: Aanvinken
Dezelfde instellingen gebruiken als voor inkomende e-mail: Selecteren

Klik op Geavanceerd

Opties:

Inkomende e-mail: 995 (voor POP3)
Inkomende e-mail: 993 (voor IMAP)
Gebruik het volgende type versleutelde verbinding: SSL

Uitgaande e-mail: 465
Gebruik het volgende type versleutelde verbinding: SSL

Klik op Ok -> Volgende
Outlook verzend nu een test e-mail waarbij de poorten en login-gegevens worden getest.

De mailbox is nu geconfigureerd in Outlook 2016.