Configuratie mailbox in Outlook 2016

Hieronder vindt u informatie over hoe u een e-mail adres kunt toevoegen aan Outlook 2016.
Bij het toevoegen van het e-mail adres kunt u kiezen tussen het IMAP en POP3 protocol.
Klik hier voor informatie over het verschil tussen het IMAP en POP3 protocol.

Open Outlook 2016

Klik op Bestand

Klik op Account toevoegen

Selecteer "Handmatige instelling of extra servertypen" -> Klik op volgende

Selecteer POP of IMAP -> Klik op volgende

Opties:

Naam: Uw eigen naam
E-Mailadres: Het e-mail adres

Type Account: POP3 of IMAP
Server voor inkomende e-mail: webxxx.your-webhost.nl (vervang xxx met de eerste drie cijfers van de gebruikersnaam van uw control panel)
Server voor uitgaande e-mail (SMTP): webxxx.your-webhost.nl (vervang xxx met de eerste drie cijfers van de gebruikersnaam van uw control panel)

Let op: er zijn enkele uitzonderingen voor de inkomende en uitgaande mailserver, zie onderaan deze tutorial.

Aanmeldingsgegevens:

Gebruikersnaam: Het e-mail adres
Wachtwoord: Het wachtwoord van de mailbox

Klik op Meer instellingen ... -> Server voor uitgaande e-mail

Opties:

Voor de server voor uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist: Aanvinken
Dezelfde instellingen gebruiken als voor inkomende e-mail: Selecteren

Klik op Geavanceerd

Opties:

Inkomende e-mail: 995 (voor POP3)
Inkomende e-mail: 993 (voor IMAP)
Gebruik het volgende type versleutelde verbinding: SSL

Uitgaande e-mail: 465
Gebruik het volgende type versleutelde verbinding: SSL

Klik op Ok -> Volgende
Outlook verzend nu een test e-mail waarbij de poorten en login-gegevens worden getest.

De mailbox is nu geconfigureerd in Outlook 2016.