Configuratie mailbox in Outlook 2010

Hieronder vindt u informatie over hoe u een e-mail adres kunt toevoegen aan Outlook 2010.
Bij het toevoegen van het e-mail adres kunt u kiezen tussen het IMAP en POP3 protocol.
Klik hier voor informatie over het verschil tussen het IMAP en POP3 protocol.

Open Outlook 2010

Klik op Bestand -> Accountinstellingen -> Accountinstellingen

Klik op Nieuw -> E-Mailaccount ->Volgende

Klik op Serverinstellingen of extra servertypen handmatig configureren -> Volgende

Klik op Internet-e-mail -> Volgende

Opties:

Gebruikersgegevens:

Naam: Uw eigen naam
E-Mailadres: Het e-mail adres

Servergegevens:

Type Account: POP3
Server voor inkomende e-mail: webxxx.your-webhost.nl (vervang xxx met de eerste drie cijfers van de gebruikersnaam van uw control panel)
Server voor uitgaande e-mail (SMTP): webxxx.your-webhost.nl (vervang xxx met de eerste drie cijfers van de gebruikersnaam van uw control panel)

Let op: er zijn enkele uitzonderingen voor de inkomende en uitgaande mailserver, zie onderaan deze tutorial.

Aanmeldingsgegevens:

Gebruikersnaam: Het e-mail adres
Wachtwoord: Het wachtwoord van de mailbox

Klik op Meer instellingen ... -> Server voor uitgaande e-mail

Opties:

Voor de server voor uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist: Aanvinken
Dezelfde instellingen gebruiken als voor inkomende e-mail: Selecteren

Klik op Geavanceerd

Opties:

Inkomende e-mail: 995
Voor deze server is een versleutelde verbinding vereist: Aanvinken

Uitgaande e-mail: 465
Type versleutelde verbinding: SSL

Klik op Ok -> Volgende
Outlook verzend nu een test e-mail waarbij de poorten en login-gegevens worden getest.

De mailbox is nu geconfigureerd in Outlook 2010.