Wat is hosting

Hosting geeft u de beschikking over ruimte op een server die gebruikt kan worden voor de opslag van de bestanden voor een website, e-mails, databases en andere bestanden. De server beschikt over software waarmee het bijvoorbeeld mogelijk is de bestanden uit te voeren, het ontvangen en versturen van e-mails en de databases te gebruiken.
Wanneer u dus via een domeinnaam een website wilt laten zien en/of e-mail faciliteiten wilt gaan gebruiken, dan heeft u een hosting pakket nodig.
Aan een hosting pakket is een control panel gekoppeld.

Informatie control panel
Control panel overzicht

Control panel

Via het control panel kunt u de opties die beschikbaar zijn in een hosting pakket eenvoudig beheren zoals bijvoorbeeld het aanmaken van e-mail adressen.
Daarnaast vind u in het control panel een aantal tools die u snel op weg helpen met het maken van een website, zoals een script installer waarmee u automatisch website software als Wordpress of Joomla kunt installeren.

Uiteraard kunt u ook uw eigen bestanden gebruiken voor een website.

Your-webhost levert hosting in de vorm van een aantal overzichtelijke hosting pakketten waarmee u verzekerd bent van kwaliteit, service, veiligheid en betrouwbaarheid.

Overzicht hosting pakketten