Configuratie mailbox Android (Imap)

Hieronder vindt u informatie over hoe u een mailbox kunt toevoegen aan een Android e-mail programma.

Open de mail app en klik op Menu -> Account toevoegen -> Overig (POP3/Imap)

Klik op Handmatige instellingen

Klik op IMAP-account

Opties:

E-mail adres: Het e-mail adres
Gebruikersnaam: Het e-mail adres
Wachtwoord: Het wachtwoord van de mailbox
IMAP-server: webxxx.your-webhost.nl (vervang xxx met de eerste drie cijfers van de gebruikersnaam van uw control panel)
Beveiligingstype: SSL
Poort: 993
E-mail verwijderen van server: Optioneel

Let op: er zijn enkele uitzonderingen voor de inkomende en uitgaande mailserver, zie onderaan deze tutorial.

Klik op volgende

Opties:

SMTP-server: webxxx.your-webhost.nl (vervang xxx met de eerste drie cijfers van de gebruikersnaam van uw control panel)
beveiligingstype: SSL
Poort: 465
Inloggen verplicht: Aanvinken

Let op: er zijn enkele uitzonderingen voor de inkomende en uitgaande mailserver, zie onderaan deze tutorial.

Klik op volgende

Opties:

Synchronisatieschema: Optioneel
Schema tijdens piektijd: Optioneel
E-mail synchroniseren: Optioneel
Standaard e-mail verzenden vanaf dit account: Optioneel
Stuur melding wanneer e-mail binnenkomt: Optioneel

Klik op volgende

Opties:

Geef dit account een naam (optioneel): Het e-mail adres
Naam weergeven op uitgaande berichten: Het e-mail adres

Klik op gereed

De mailbox is nu geconfigureerd!