Configuratie mailbox in Thunderbird

Hieronder vindt u informatie over hoe u een mailbox kunt toevoegen aan Mozilla Thunderbird.

Open Mozilla Thunderbird

Klik op Extra -> Accountinstellingen -> Accountacties -> E-mailaccount toevoegen

Opties:

Uw naam: Uw eigen naam
E-mailadres: Het e-mail adres
Wachtwoord: Het wachtwoord van de mailbox

Klik op Doorgaan

Thunderbird probeert de e-mail account nu automatisch te configureren.
Klik  op Handmatige Config

Wanneer u Imap wilt gebruiken moet u de onderstaande gegevens invullen:

Inkomend:

Type: Imap
Serverhostnaam: webxxx.your-webhost.nl (vervang xxx met de eerste drie cijfers van de gebruikersnaam van uw control panel)
Poort: 993
SSL: SSL/TLS
Authenticatie: Normaal wachtwoord

Uitgaand:

Type: SMTP (standaard)
Serverhostnaam: webxxx.your-webhost.nl (vervang xxx met de eerste drie cijfers van de gebruikersnaam van uw control panel)
Poort: 465
SSL: SSL/TLS
Authenticatie: Normaal wachtwoord

Gebruikersnaam: Het e-mail adres

Let op: er zijn enkele uitzonderingen voor de inkomende en uitgaande mailserver, zie onderaan deze tutorial.

Wanneer u POP3 wilt gebruiken moet u de onderstaande gegevens invullen:

Inkomend:

Type: POP3
Serverhostnaam: webxxx.your-webhost.nl (vervang xxx met de eerste drie cijfers van de gebruikersnaam van uw control panel)
Poort: 995
SSL: SSL/TLS
Authenticatie: Normaal wachtwoord

Uitgaand:

Type: SMTP (standaard)
Serverhostnaam: webxxx.your-webhost.nl (vervang xxx met de eerste drie cijfers van de gebruikersnaam van uw control panel)
Poort: 465
SSL: SSL/TLS
Authenticatie: Normaal wachtwoord

Let op: er zijn enkele uitzonderingen voor de inkomende en uitgaande mailserver, zie onderaan deze tutorial.

Klik op Hertesten

Klik op klaar

De mailbox is nu geconfigureerd in Thunderbird.