SSL certificaat installeren

Via het control panel kunt u zelf SSL certificaten installeren.
Voor elke domeinnaam die gekoppeld is aan een hosting pakket wordt standaard bij de activatie van het hosting pakket een SSL certificaat geinstalleerd. Dit certificaat is geldig voor de domeinnaam en de www versie van het domein.

Het kan zijn dat er geen SSL certificaat aan een domeinnaam gekoppeld is, bijvoorbeeld omdat het domein is toegevoegd aan een hosting pakket voordat deze dienst beschikbaar was.

Hieronder kunt u de procedure zien hoe u zelf een SSL certificaat kunt installeren of een nieuw certificaat kunt installeren waarin meerdere subdomeinen zijn opgenomen.
Indien u wilt dat wij het SSL certificaat voor u installeren, neem dan contact met ons op.

Open het formulier om een SSL certificaat te installeren via:

WWW -> SSL certificaten -> Let's Encrypt SSL

Opties:

SSL activeren:
Check de box om het SSL certificaat automatisch te activeren zodra deze ontvangen is.

Wildcard SSL certificaat:
Check de box om een wildcard SSL certificaat aan te maken.

DNS validatie:
Check de box om de standaard domeinnaam validatie te laten plaats vinden via een DNS record.
Deze optie moet u gebruiken wanneer u een SSL certificaat wilt aanmaken voor een domein waarvoor een redirect is ingesteld naar een ander domein.

Domeinnaam:
Selecteer het domein waarvoor u een SSL certificaat wilt aanvragen.

SSL certificaat naam:
De naam die het SSL certificaat krijgt tijdens de installatie van het certificaat.
We adviseren u om de standaard naam die gebruikt wordt niet te wijzigen.

Alternatieve domeinen:
Vul de (sub)domeinen in die moeten worden opgenomen in het SSL certificaat.
Standaard zal de geselecteerde domeinnaam en de www versie van het geselecteerde domein (en eventuele alias domeinen) automatisch worden ingevuld.
U kunt indien nodig extra subdomeinen toevoegen, bijvoorbeeld subdomein.uw-eigen-domeinnaam.nl.
U kunt meerdere subdomeinen invullen, gescheiden door een spatie of enter.
Wilt u veel subdomeinen toevoegen aan het certificaat, maak dan een wildcard certificaat aan.

Keylength:
Standaard waarde 2048.

Nadat u op de knop "OK" heeft geklikt zal het SSL certificaat worden aangevraagd en zodra deze ontvangen is zal de installatie automatisch worden uitgevoerd.
Het kan tot vijf minuten duren voordat de aanvraag en installatie van het certificaat voltooid is.
In de tussentijd wordt er een "self signed" certificaat gekoppeld aan het domein.
Via de pagina SSL certificaten van het control panel kunt u de status zien van de aanvraag van een SSL certificaat.

Certificaat in aanvraag:

Certificaat aanvraag voltooid: