Configuratie mailbox in Gmail

Hieronder vindt u informatie over hoe u een e-mail adres kunt beheren via Gmail.

Na het inloggen in uw Gmail account, klikt u op:

Instellingen -> Accounts en Import -> "Je eigen POP3-emailaccount toevoegen"

Opties:

E-Mailadres: Het e-mail adres dat u wilt beheren via Gmail

Klik op "Volgende stap"

Opties:

Gebruikersnaam: Het e-mail adres
Wachtwoord: Het wachtwoord van het e-mail adres
Popserver: webxxx.your-webhost.nl (vervang xxx met de eerste drie cijfers van de gebruikersnaam van uw control panel)
Poort: 995
Gebruik altijd een beveilgde verbinding ....: Aanvinken

Let op: er zijn enkele uitzonderingen voor de inkomende en uitgaande mailserver, zie onderaan deze tutorial.

Klik op "Account toevoegen"

Klik op "Volgende stap"

U kunt nu e-mails ontvangen via uw Gmail account.

Wilt u ook e-mails kunnen versturen voor uw Your-webhost e-mail adres via uw Gmail account dan zijn de instellingen hiervoor:

Opties:

Naam: Uw naam
E-mail adres: Het e-mail adres
Beschouwen als alias: Aanvinken

Klik op "Volgende stap"

Opties:

SMTP server: webxxx.your-webhost.nl (vervang xxx met de eerste drie cijfers van de gebruikersnaam van uw control panel)
Gebruikersnaam: Het e-mail adres
Wachtwoord: Het wachtwoord van het e-mail adres
Beveiligde verbinding via SSL: Selecteren

Let op: er zijn enkele uitzonderingen voor de inkomende en uitgaande mailserver, zie onderaan deze tutorial.

Klik op "Account toevoegen"

Het e-mail adres is toegevoegd aan uw Gmail account.